Εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός κωμικοτραγικού σήριαλ με θέμα τις αδειοδοτήσεις που δόθηκαν/δε δόθηκαν στις ΠΑΕ της χώρας. Ποτέ δε μας άρεσε να πολυασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα, αλλά όντας επί 30 χρόνια η αιχμή του δόρατος του οπαδικού κινήματος αλλά και γενικά του λαού της ΑΕΛ, οφείλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα μιας και η επικαιρότητα αυτή αφορά και την ομάδα μας αλλά και γιατί η βλακεία ορισμένων χτυπάει κόκκινο με χαρακτηριστική άνεση, δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις. 

 

  Η φετινή χρονιά για την ομάδα μας ξεκίνησε με πολλές αξιώσεις και φιλοδοξίες, που δεν άργησαν και πολύ για να διαψευστούν. Μια ομάδα χωρίς  αρχή, μέση και τέλος, που θα ζήλευε την οργάνωση ακόμα κι από έναν οίκο ανοχής, και ένα σύστημα που φρόντισε με πούστικο τρόπο να μην της αφήσει κανένα περιθώριο για ανάκαμψη και για ανάσα, ήταν οι αιτίες για τη φετινή μαύρη σελίδα. 

 Για να μην πολυλογούμε και πλατιάζουμε, επειδή το ερώτημα για το ποια είναι η στάση μας στο θέμα των αδειοδοτήσεων, απαντάμε ότι πρώτα από όλα απαιτούμε να τιμωρηθούν αυτοί που επί τόσα χρόνια παρανομούν εις βάρος άλλων. Να δημοσιοποιηθούν ΟΛΟΙ οι φάκελοι, για να δούμε ποιος είναι ποιος, αλλά και γιατί στη χώρα που ζούμε έχουμε πάψει εδώ και καιρό να εμπιστευόμαστε τα διαφόρων ειδών θεσμικά όργανα και τις αποφάσεις τους. Ο Ηρακλής (μπορεί και να) φταίει, όμως σίγουρα δε φταίει μόνο αυτός. Ήμασταν ακόμα πιτσιρικάδες όταν ακούγαμε για χρέη και λοιπά πουστριλίκια των «μεγάλων» του ελληνικού αθλητισμού, που όμως συνήθως τη βγάζανε λάδι. Όπως και να 'χει από του χρόνου που οι φάκελοι θα εξετάζονται απευθείας από την UEFA, χωρίς να συμμετέχει η... άσπιλη και αμόλυντη ΕΠΟ, τα ψέματα και η περίδος χάριτος για αρκετούς θα τελειώσουν. 

  Όσο για την ομάδα μας. εμείς έχουμε μάθει μια ΑΕΛ που κατακτά ό,τι κατακτά εντός αγωνιστικών χώρων! Μάθαμε μια ΑΕΛ που πάντα αγωνιζόταν κόντρα στο σύστημα, που αδικούνταν από αυτό, αλλά κατάφερνε να το ξεφτιλίζει στα ίσια και χωρίς αβάντες, γεγονός που το πλήρωνε και που καλείται και φέτος να το ξαναπληρώσει. Μ'αυτήν την ΑΕΛ μεγαλώσαμε, μ'αυτήν την ΑΕΛ καυλώσαμε και μια τέτοια ΑΕΛ θέλουμε να έχουμε και τώρα. Μια ΑΕΛ επαναστάτρια, μια ΑΕΛ καθαρή και περήφανη, μια ΑΕΛ με ψωλή αλόγου, που θα τα βάζει στα ίσα με τον κάθε τσάτσο κι ας το πληρώνει. Τουλάχιστον θα 'χει πάντα το κεφάλι ψηλά! 

  Φέτος η ΑΕΛ αγωνιστικά υποβιβάστηκε, όσο κι αν μας πικραίνει αυτό. Μπορεί οι νόμοι που ισχύουν στην Ευρώπη να μας δικαιώνουν -όπως συνέβη και το '88- και να μας κρατούσαν στην Α' σε περίπτωση που έπεφταν και Ηρακλής και Πανιώνιος, όμως αυτή τη φορά εντός αγωνιστικών χώρων χάσαμε, δεν κερδίσαμε όπως είχαμε κάνει τη μυθική εκείνη χρονιά. 

  Εμείς δε φοβόμαστε να πέσουμε, γιατί ξέρουμε και να ξανασηκωνόμαστε. Αν κάτι φοβόμαστε είναι το να μην ξεπέσουμε. Αυτό μας έκαιγε, μας καίει και θα μας καίει. Δεν είμαστε αδερφές για να παρακαλάμε να κατακτήσουμε κάτι που δεν κερδίσαμε με το σπαθί μας, ακόμα κι αν το χάσαμε επειδή παλέψαμε άνισα, πόσο μάλλον για μια παραμονή. Σίγουρα φέτος το σύστημα μας έσπρωχνε με λύσσα προς τον γκρεμό, αλλά και πότε δεν το έκανε...; Πάντα έτσι ήταν. Ας μην το ξεχνάμε. Η ΑΕΛ πάντα βάδιζε τον δρόμο αντίθετα και κόντρα σε όλους και σε όλα, όπως κάνουν οι τρελοί, και οι πραγματικά δυνατοί και μεγάλοι. Δεν μας είναι πρωτόγνωρες οι φετινές τρικλοποδιές. 

  Αν όμως η ομάδα είχε προετοιμαστεί καταλληλότερα και είχε στηθεί σε σωστές βάσεις τα τελευταία χρόνια αυτή τη στιγμή δε θα μιλάγαμε για εντός αγωνιστικού χώρου υποβιβασμό. Προφανώς θεωρήθηκε προτιμότερο από την παε να τρέχει στο "και πέντε" για να ανατρέψει την κατάσταση και με τρόπους που δε συνάδουν με το μυθικό παρελθόν της ΑΕΛ μας. 

Όσο κι αν μας πονάει, ας πέσουμε αφού τερματίσαμε σε θέση υποβιβασμού, ΑΛΛΑ να πέσουν μαζί μας και όλοι εκείνοι που φταίνε! 

ΟΛΟΙ όμως! Για κανέναν πούστη δε θυσιαζόμαστε! 

 

Κι εσείς κουφάλες που νομίζετε ότι ξοφλήσαμε να θυμάστε καλά πως δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα.

ΑΕΛΑΡΑ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

 

ΜONSTERSGATE1

HISTORY MAKERS SINCE 1982