Σύσκεψη με θέμα τη βία στα γήπεδα έγινε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης) Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου (αρμόδιος για την αθλητική δικαιοσύνη) Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Σούπερ Λίγκα Θανάσης Μαχαίρας, ο γενικός διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Κώστας Πηλαδάκης.

Με δεδομένες τις τοποθετήσεις των περισσότερων από τους παριστάμενους αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε το γεγονός πως για άλλη μια φορά η πολιτεία- αδύναμη να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αληθινής πρόληψης και πραγματικού ενδιαφέροντος για το πρόβλημα- έριξε το προκλητικό σύνθημα για εύκολες συλλήψεις και πολλές στον αριθμό, στοχοποιώντας για μια φορά ακόμα μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ελλήνων πολιτών που εδώ και δύομιση χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν απολυταρχικό νόμο. Με την πρωτοβουλία των λαρισαίων δικηγόρων που έχουν εντοπίσει την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης της αναστολής με έναν νόμο ρατσιστικό που διατηρείται σε μια ένοχη και παράνομη σιωπή, έχει ήδη γίνει συλλογή υπογραφών από δικηγόρους που αντιμετωπίζουν άλλωστε άμεσα το πρόβλημα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα ενώ έχει προγραμματιστεί εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Η πρωτοβουλία αυτή με το ανάλογο κείμενο που τη συνοδεύει και εντοπίζει το εξωφρενικό του θέματος, τέθηκε στους παρόντες από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα Κώστα Πηλαδάκη. Προς μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως κύριοι αρμόδιοι και γνώστες του νομοθετικού πλαισίου όπως ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος αλλά και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης (πρώην εισαγγελέας και νυν δικηγόρος) θεώρησαν ανώφελη την ενασχόληση με το ζήτημα καθώς υποστήριξαν πως υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της ποινής στην έφεση!!! Δυστυχώς  βέβαια για όλους μας, όμως περισσότερο γι’ αυτούς τους ίδιους, με τροπολογία που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2006 αφαιρέθηκε και αυτή η ” πολυτέλεια” από τους “εγκληματίες” των γηπέδων. Άραγε είναι ΑΝΙΔΕΟΙ ή παντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ; Μήπως τελικά ισχύουν και τα δύο και όλοι δεν δίνουν δεκάρα για ίση μεταχείριση και δημοκρατική αντιμετώπιση; Εμείς για άλλη μια φορά επισημαίνουμε την ανάγκη μαζικής διαμαρτυρίας πανελλαδικά για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Όσο για την πολιτεία, συνεχίζει να λειτουργεί καλλιεργώντας έναν κρυπτοφασιστικό ρατσισμό και υποκρίνεται με θράσος πως όλα είναι νομότυπα…