Εκπληκτική ευαισθησία επέδειξε σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος -τοπικός και μη- στην θεατρική καταδίκη του αντιδημοκρατικού “νέου αθλητικού νόμου” που σκηνοθέτησε ο Σ.Φ. ‘Monsters’ στη διάρκεια της διεξαγωγής του All Star Game στο Στάδιο Αλκαζάρ. Δεχόμαστε σαν μοναδικό ελαφρυντικό της υποκριτικής σιωπής τους ή υποβάθμισης της θέσης μας το τρελό γλέντι της απίθανης γιορτής του ποδοσφαίρου που κυριολεκτικά ξεμυάλιζε όποιον βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου.

Την παράσταση στραγγαλίσματος και στρουθοκαμηλισμού έκλεψε όμως αρχικά ο τοπικός ανταποκριτής της ΕΡΑ που δεν καταδέχθηκε να κάνει ούτε έστω ένα υποτιμητικό, πεταμένο, τριτοκλασάτο σχόλιο για τη μαζική διαμαρτυρία 400 ανθρώπων με λευκές μάσκες, συντονισμένα συνθήματα και πανό με συγκεκριμένο περιεχόμενο, αποδεικνύοντας με την επιλεκτική δειλία του πως τελικά ακόμα και σήμερα η δημοκρατία είναι μια πολυσύνθετη σύλληψη. Ακολούθησαν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων αλλά και οι ανταποκριτές εφημερίδων -τοπικών και μη, αθλητικών και μη- που συρρίκνωσαν τη σημασία της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας έστω κι αν τους μοιράστηκε ανακοίνωση με την τεκμηριωμένη θέση του συνδέσμου:  η επίσημη παραδοχή του νομικού συμβούλου του Υπουργού Πολιτισμού πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντίθετος στο Σύνταγμα, που περιέχεται στην ανακοίνωση, τελικά δεν συγκίνησε κανέναν. Βέβαια, δεν συζητάμε για την πιθανότητα δημοσίευσης χωρίων της ανακοίνωσης ή όλης αυτής: το αίτημα αυτό αγγίζει τα όρια της φαντασίας καθώς φαίνεται πως ο χώρος έγκυρων εφημερίδων προορίζεται μόνο για τις θέσεις των χαρτογιακάδων και κοστίζει ακριβά. Φυσικά εμείς περιμέναμε τον στραγγαλισμό, την υποβάθμιση και την περιφρόνηση του δημοσιογραφικού κόσμου. Όμως δεν υπολογίζαμε το μέγεθος της. Τώρα είμαστε σίγουροι πως μόνο η βία, η καταστροφή και το αίμα μπορεί να σας εξιτάρει και να κερδίσει την πένα, την φωνή, την κάμερα, τον χώρο και τον χρόνο σας. Πολιτισμένες και πειθαρχημένες διαμαρτυρίες σαν την δική μας, σας είναι άχρηστες. Εσείς άλλωστε μας έχετε ήδη χαρακτηρίσει και ήδη καταδικάσει και μας περιμένετε στη γωνία μέχρι το επόμενο λάθος. Ας είναι όμως… Ευχόμαστε κάποια στιγμή τα παιδιά σας να βρεθούν στη θέση αυτών των νεαρών φιλάθλων που τελικά μπήκαν στη φυλακή για ασήμαντο λόγο. Γιατί, όπως φαίνεται, μόνο αν το κακό μπει στο σπίτι σας θα καταλάβετε το μέγεθος του και την ρατσιστική θέση της πολιτείας. Μέχρι εκεί φτάνει η ευαισθησία σας…

(Όμως μέχρι τότε ας παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την τύχη του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια και τη σχέση του με αυτόν τον ‘νέο αθλητικό νόμο’ - θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…)