ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Σ.Φ. MONSTERS ΤΥΡΝΑΒΟΥ ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 2004, μιας χρονιάς που έμελε να είναι η αρχή της νέας αναγέννησης της μεγάλης ΑΕΛ που μετά από 9 χρόνια απουσίας από τα μεγάλα σαλόνια κατάφερε να επιστρέψει ξανά εκεί που πραγματικά ανήκει.
Στις 10 Μαρτίου λοιπόν ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου το πρώτο γραφείο όπου θα στεγαζόταν ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ στον Τύρναβο, που λειτουργεί ως παράρτημα του κεντρικού συνδέσμου των MONSTERS στη Λάρισα.


Την χρονιά αυτή η ΑΕΛ καταφέρνει να ανέβει από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄ και όλα δείχνουν πως η μεγάλη επιστροφή έχει αρχίσει.
Ο κόσμος επιστρέφει κοντά στην ομάδα και προσφέρει αμέριστη συμπαράσταση σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος τόσο στο ΑΛΚΑΖΑΡ όσο και μακριά απ’ αυτό.
Με την άνοδο της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ στη Β΄ Εθνική ο ενθουσιασμός του κόσμου μεγαλώνει και παράλληλα όλο και περισσότερα άτομα από τον Τύρναβο σπεύδουν να γίνουν μέλη στον σύνδεσμο των MONSTERS.
Το μικρό γραφείο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου φαίνεται πλέον πολύ μικρό να στεγάσει τον σύνδεσμο.
Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στα γραφεία του συνδέσμου αποφασίζεται μεταξύ άλλων και η μετακόμιση του συνδέσμου σε άλλα γραφεία μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα.
Η απόφαση αυτή δεν αργεί να γίνει πράξη και τον Αύγουστο του 2004 ο σύνδεσμος των MONSTERS ΤΥΡΝΑΒΟΥ μεταφέρεται σε νέα γραφεία 60τ.μ. στο ισόγειο της πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίας 17 στον Τύρναβο όπου στεγάζεται έως σήμερα.
Μελανό σημείο στην ιστορία του συνδέσμου παραμένει η 3μηνη αναστολή της λειτουργίας του μετά από απόφαση της αστυνομίας του Τυρνάβου. Επιχείρημα της αστυνομίας ότι ο σύνδεσμος δεν είχε άδεια λειτουργίας.
Κι αυτό όμως το εμπόδιο ξεπεράστηκε παρόλο που χρειάστηκε να περάσουν 3 μήνες με τα γραφεία του συνδέσμου κλειστά.
Το Νοέμβριο του 2004 εκδικάστηκε το αίτημα του κεντρικού συνδέσμου των MONSTERS στη Λάρισα ώστε να μπορεί να λειτουργεί παραρτήματα.
Με την βοήθεια λοιπόν του κεντρικού συνδέσμου ο σύνδεσμος του Τυρνάβου άρχισε να επαναλειτουργεί κανονικά στα τέλη του 2004.
Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2004-05 βρίσκει την ΑΕΛ πρωταθλήτρια Β΄ Εθνικής και μια ολόκληρη πόλη να πανηγυρίζει για τη μεγάλη επιστροφή.
Η ανάκαμψη της ΙΔΕΑΣ που λέγεται ΑΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα και όλοι όσοι συνετέλεσαν σ’αυτό μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι.
Η πορεία της ομάδας στα πρώτα χρόνια της επιστροφής της στην Α΄ Εθνική προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις και χαρές που δεν μπορούσε να φανταστεί σχεδόν κανένας.
Αποκορύφωμα η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό στις 5 Μαΐου 2007.
Μια νέα σελίδα έχει ανοίξει για την ΑΕΛ που κινείται πλέον σε άλλα, πολύ υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα με την ΑΕΛ και ο σύνδεσμος των MONSTERS έχοντας πλέον γιγαντωθεί, λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο συσπειρώνοντας συνεχώς όλο και περισσότερους οπαδούς στο πλευρό της ΑΕΛ και δημιουργώντας καινούργια παραρτήματα σε διάφορες πόλεις.
Ο σύνδεσμος των MONSTERS ΤΥΡΝΑΒΟΥ αριθμεί  65 ενεργά  μέλη που στηρίζουν και ακολουθούν συνεχώς την ομάδα.
Η προσπάθεια για εγγραφές όλο και περισσότερων καινούργιων μελών θα συνεχιστεί με σκοπό την αμέριστη βοήθεια στην ΙΔΕΑ που λέγεται ΑΕΛ ώστε να ζήσουμε όλοι μαζί ΞΑΝΑ τις ανεπανάληπτες στιγμές του παρελθόντος…
Συνεχίζουμε να βαδίζουμε μαζί με όλους τους MONSTERS για τη διεκδίκηση των στόχων, όχι σαν πρωτοπορία ή σαν καθοδήγηση αλλά σαν ένα μέρος από αυτούς!!!