Να αποτελεί κανείς μέλος των ‘MONSTERS’ δεν σημαίνει να περνά μια φορά πριν τους αγώνες για να πάρει το φθηνό εισιτήριο που εξασφάλισε με την εγγραφή του: αυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος του Συνδέσμου. Σκοπός είναι η όσο γίνεται συχνή φυσική παρουσία των μελών στο Σύνδεσμο και η ενασχόληση τους με τις οποιαδήποτε δραστηριότητες εντός και εκτός γηπέδου προκύπτουν. Οι ‘MONSTERS’ είναι ιστορικά ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ που έχει ταυτιστεί ακόμα και στις συνειδήσεις οπαδών άλλων ομάδων με την ομάδα μας. Στόχος του Συνδέσμου είναι η στήριξη και η υπεράσπιση της ΑΕΛ τόσο μέσα στο σπίτι μας αλλά πολύ περισσότερο μακριά, σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται. Όπως στόχος του είναι να προστατεύει την ομάδα μας και από φορείς, διοργανώτριες αρχές, παράγοντες και οποιονδήποτε υπονομεύει το συμφέρον της. 

Οι ‘MONSTERS’ είναι ένας Σύνδεσμος ανοιχτός για όλους αυτούς που δέχονται τις αρχές του πέρα από κοινωνικές τάξεις και άλλους διαχωρισμούς. Οι ‘MONSTERS’ έχουν συνειδητά αποφασίσει να είναι Σύνδεσμος χωρίς πανό κομματικού περιεχομένου στο γήπεδο και δεν επιτρέπεται στα μέλη του να παίρνουν μέρος σε πορείες ή συγκεντρώσεις πολιτικών παρατάξεων οποιουδήποτε χώρου με διακριτικά του συνδέσμου. Θεωρούμε λοιπόν πως σαν MONSTERS η ΑΕΛ είναι αυτό που μας ενώνει και μας εκφράζει σε πρώτο βαθμό μέσα στο Σύνδεσμο και μέσα στα γήπεδα. Οι ‘MONSTERS’ επίσης έχουν ταχθεί συνειδητά κατά κάποιων δεδομένων του λεγόμενου μοντέρνου ποδοσφαίρου. 

Είμαστε εναντίον του συστήματος παρακολούθησης των γηπέδων με κάμερες και κατά καιρούς θα υπάρχουν διαμαρτυρίες στην εξέδρα μας γι’ αυτό το θέμα. Είμαστε κατά των ακριβών εισιτηρίων με τις τιμές που καθορίζουν οι διοργανωτές όπως επίσης και κατά κληρώσεων με ‘θύματα’ ανύποπτους θεατές που εμφανίζονται σε γιγαντοοθόνες απροειδοποίητα και γενικά εκδηλώσεων που προσβάλλουν τα προσωπικά δεδομένα. 

Ανυποχώρητο αίτημα του Συνδέσμου είναι να αγωνιζόμαστε για να παίρνουμε εισιτήρια παντού. Θεωρούμε απαραίτητο κομμάτι μας τις οργανωμένες εκδρομές με λεωφορεία και ζητάμε την συμμετοχή των μελών σε αυτές. Επίσης σε περιόδους απαγορεύσεων των οργανωμένων εκδρομών ο σύνδεσμος θα επιχειρεί, υπολογίζοντας τα δεδομένα κάθε φορά, εκδρομές με λεωφορεία. Ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την διοίκηση της ομάδας για κάθε δεδομένο και πριν τις συναντήσεις αν χρειάζεται θα γίνεται συνέλευση όπως και μετά θα γίνεται ενημέρωση στα μέλη του Συνδέσμου. Τα πάγια δεδομένα του συνδέσμου απέναντι στην διοίκηση της ομάδας είναι το βάρος στα τμήματα υποδομής, η αύξηση των ποδοσφαιριστών από την περιοχή και η επικοινωνία του Συνδέσμου με τους παίκτες για να τους μεταφέρουμε την αντίληψή μας για την ομάδα μας. Ο Σύνδεσμος έχει αναλάβει τον έλεγχο της εξέδρας μας με υπεύθυνους στους αγώνες για τον σκοπό αυτό και τα μέλη του οφείλουν να σέβονται την παρουσία τους και να βοηθούν τις προσπάθειές τους αν χρειαστεί. Ο Σύνδεσμος συνειδητά στηρίζει και υποστηρίζει οπαδούς της ΑΕΛ που έχουν προβλήματα και διώκονται με βάση τον αθλητικό νόμο και μάλιστα έχει δημιουργήσει και ταμείο για την οικονομική στήριξη οπαδών που πιθανά δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Ο Σύνδεσμος επίσης παρακολουθεί και κρίνει τις κινήσεις της διοίκησης της ομάδας με βάση τα δεδομένα και τις αποφάσεις των δικών του συνελεύσεων. 

Ο Σύνδεσμος θέλει την πόλη του καθαρή και θεωρεί την απουσία συνδέσμων άλλων ομάδων αυτονόητη και απαραίτητη. Επίσης σε περιπτώσεις που χρειάζεται να παρέμβει ο Σύνδεσμος όλα συντονίζονται βάσει αποφάσεων του Συνδέσμου. Η κερκίδα αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους του Συνδέσμου και όλα τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν και να συμμορφώνονται με την οργάνωση και τις εντολές αυτών που έχουν αναλάβει τον τομέα αυτό. Στόχος μας είναι η ζωντανή κερκίδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα: οι σημαίες, τα πλακάτ και τα πανό είναι απαραίτητο σκηνικό της κερκίδας μας και σε καμιά περίπτωση εμπόδιο… 

Όλες οι αποφάσεις του Συνδέσμου πρέπει να είναι σεβαστές από τα μέλη του και ακόμα και αν κάποιοι δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές σε καμιά περίπτωση δεν βρίσκονται αντίθετοι. 
Αν κάποιοι ‘σαμποτάρουν’ τις αποφάσεις του Συνδέσμου τότε αρχικά καλούνται και γίνεται συζήτηση και αν κατόπιν κριθεί απαραίτητο, υπάρχουν κυρώσεις και σε ακραίες περιπτώσεις και διαγραφή... 
Τέλος να τονίσουμε πως ο Σύνδεσμος είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο της ΑΕΛ που θέλει να συζητήσει περαιτέρω μαζί μας για την ιδεολογία του Συνδέσμου, ενώ επιθυμούμε το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με τα νέα μέλη.