20-11-2010 «ΠΑΡΑΜΥΘΙ...ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ»

" ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ... ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΙ "

H προσθήκη με μαρκαδόρο σε πινακίδα σε μια από τις εξόδους της πόλης στιγματίζει χαρακτηριστικά ένα φαινόμενο που ξεκίνησε αγωνιστικό και κατέληξε κοινωνικό. Η “ ΠΟΛΗ-ΚΡΑΤΟΣ” των δύο ημερών τον Μάρτιο του ’88 που έκοψε τη χώρα στα δύο για να υπερασπιστεί την κρυστάλλινη αγωνιστική ανωτερότητά της ΑΕΛ, έχτισε ταυτόχρονα τη γέφυρα για να περάσει κανείς από την απλή ποδοσφαιρική ανάκληση-αναπόληση στην κοινωνική επέκταση ενός συμβόλου. Το άλογο που στέκεται στα δύο πόδια του, από ένα νομισματικό εύρημα της αγροτικής ζωής της περιοχής, μεταμορφώθηκε πάνω σε μια φανέλα σε επαναστατικό σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης.

 

17-01-09 ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ NAVAJO

Ο σύνδεσμος σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναχαΐκής ‘NAVAJO’ ενημερώθηκε για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Πάτρα από τη στιγμή της παρέμβασης του γνωστού δικηγόρου Κούγια.

09-10-2009 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

Στο κάγκελο της κερκίδας μας επιλέγουμε ως σύνδεσμος να εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας για την ομάδα και την σχέση μας μαζί της, μιας σχέσης που δυστυχώς κάποιες φορές εξαρτάται από παράγοντες ξένους προς εμάς και ανίκανους να καταλάβουν τον τρόπο σκέψη μας όπως η διοργανώτρια αρχή, μιας σχέσης που προσπαθούμε διαρκώς να υπηρετούμε χωρίς να ξεχνάμε ούτε στιγμή τον οπαδικό μας ρόλο που είναι η στήριξη στην ΑΕΛ, μιας σχέσης που δεν βασίζεται στα τηλέφωνα και την τηλεόραση αλλά στην φυσική μας ύπαρξη εκεί που αγωνίζεται η ομάδα μας, μιας σχέσης που προσπαθούμε να μην προσβάλλει κανέναν (εκτός από αυτούς που μας προσβάλλουν ή    προσβάλλουν τον εαυτό τους…) αλλά να μην προσβάλλει και την αξιοπρέπειά μας…

22-04-2009 Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ…

Εκπληκτική ευαισθησία επέδειξε σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος -τοπικός και μη- στην θεατρική καταδίκη του αντιδημοκρατικού “νέου αθλητικού νόμου” που σκηνοθέτησε ο Σ.Φ. ‘Monsters’ στη διάρκεια της διεξαγωγής του All Star Game στο Στάδιο Αλκαζάρ. Δεχόμαστε σαν μοναδικό ελαφρυντικό της υποκριτικής σιωπής τους ή υποβάθμισης της θέσης μας το τρελό γλέντι της απίθανης γιορτής του ποδοσφαίρου που κυριολεκτικά ξεμυάλιζε όποιον βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου.

16-4-2009 ΦΩΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ALL STAR GAME

Όπως είχε ανακοινωθεί από καιρό, ο σύνδεσμος πραγματοποίησε εκδήλωση κατά του περιβόητου “νέου αθλητικού νόμου” στη διάρκεια της διεξαγωγής του “All Star Game” στο στάδιο Αλκαζάρ. Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με έκτακτη γενική συνέλευση στα γραφεία του συνδέσμου για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να αποφασιστεί η τελική μορφή της εκδήλωσης. Η προσυγκέντρωση έγινε στις πέντε το απόγευμα έξω από τη θύρα 8.

12-04-09 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ALL-STAR GAME

Μπροστά στη συνεχιζόμενη αδικία και ακρότητα ενός νόμου που βγάζει τη γλώσσα του στο Σύνταγμα, αισθανόμαστε τη υποχρέωση να κινητοποιηθούμε εν όψει της διεξαγωγής του All Star Game στην πόλη μας. Η κοροϊδία της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας δεν έχει όρια καθώς στο ψεύτικο επιδερμικό προφίλ της, οι μοναδικοί που φταίνε είναι τελικά οι ταραξίες οπαδοί και μάλιστα ο μοναδικός τρόπος προστασίας είναι η άμεση φυλάκιση.

10-04-2009 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ALL-STAR GAME

Μετά τη συνεχιζόμενη φυλάκιση φιλάθλων που με ευγενική πρωτοβουλία της πολιτείας έχουν χάσει το αυτονόητο δικαίωμα αναβολής και εξαγοράς των ποινών, καλούμαστε να γιορτάσουμε συνδράμοντας στο all-star game που πραγματοποιείται φέτος στην πόλη μας.

26-02-09 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που έγινε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με θέμα τον αθλητικό νόμο που ισχύει στη χώρα μας, παραθέτουμε την εισαγωγική αναφορά του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, Γραβάνη Αντώνη. Η αθλητική βία ή βία στα γήπεδα -όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε- δεν αποτελεί νέο φαινόμενο.

23-02-09 ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης μας και είχε ως αντικείμενο τον περιβόητο πια ‘νέο αθλητικό νόμο’ που έχει πάψει πια να είναι τόσο νέος… Μέσα από την τοποθέτηση και διεξοδική ανάλυση ειδικών του αντικειμένου επισημάνθηκε αλλά και εντοπίστηκε συγκεκριμένα η αντισυνταγματικότητά του. Φυσικά γι’ αυτούς που γνωρίζουν τους ιδιαίτερους μηχανισμούς που κινούν τα νήματα στη χώρα μας δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το πόρισμα της εκδήλωσης για το συγκεκριμένο νόμο.

30-1-09 ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ!

Σύσκεψη με θέμα τη βία στα γήπεδα έγινε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης) Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου (αρμόδιος για την αθλητική δικαιοσύνη) Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Σούπερ Λίγκα Θανάσης Μαχαίρας, ο γενικός διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Κώστας Πηλαδάκης.